Een vaste nanny (voor 1 of meerdere dagen per week)
Bent u op zoek naar een nanny voor 1 of meerdere dagen per week en hebt u recht op kinderopvangtoeslag? Dan is de volgende informatie op uw situatie van toepassing.

De totale kosten voor een nanny aan huis bestaan uit verschillende onderdelen:

Uurloon nanny
U bepaalt zelf het uurloon van de nanny. Het uurtarief voor de nanny is afhankelijk van haar leeftijd, opleiding, werkervaring en het aantal kinderen waarvoor zij de opvang zal verzorgen. Richtlijnen zijn een bruto uurtarief van €10 tot €13 (inclusief vakantietoeslag). Omdat u gebruik kunt maken van de Dienstregeling aan Huis betaalt u verder geen sociale premies of loonbelastingen voor de nanny.

Begeleidingskosten Oppas voor Jou
Ook na de koppeling van uw gezin met de nanny blijft Oppas voor Jou actief betrokken bij de begeleiding van de nanny binnen uw gezin. De begeleiding bestaat onder andere uit het opleiden van de nanny’s (EHBO voor kinderen), pedagogische cursussen, regelmatige evaluatie van de opvang, de jaarlijkse Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid bij u thuis en het vervullen van de kassiersfunctie. Voor deze begeleiding betaalt u een vast bedrag per opvanguur, u bent ons verder geen maandelijkse kosten verschuldigd.

Ook wat betreft onze begeleidingskosten zijn wij graag transparant, daarom geen moeilijke rekensommetjes over kosten die per kind en per opvanguur op- of aflopen. U betaalt voor de begeleiding € 3,- per opvanguur, onafhankelijk van het aantal kinderen dat opgevangen wordt of het aantal uren dat er opvang wordt verleend. Let op, door dit vaste tarief betaalt u oplopend met het aantal kinderen, juist steeds minder per kind! Dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders, waarbij u juist steeds meer moet betalen.

Eenmalige bemiddelingsbijdrage
Bij Oppas voor Jou betaalt u eenmalig een bemiddelingsbijdrage van €395,-. Deze bemiddelingsbijdrage betaalt u alleen wanneer er daadwerkelijk een nanny aan uw gezin gekoppeld wordt. Deze bemiddelingsbijdrage betaalt u onder andere  voor het inventariseren van uw wensen en verwachtingen, voor de selectie en screening van nanny’s, voor het opstellen van de overeenkomsten, het uitvoeren van de eerste Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid bij u thuis, en het koppelingsgesprek met de nanny. Met een nanny via Oppas voor Jou weet u zeker dat de nanny voldoet aan alle kwaliteitseisen voor het ontvangen van kinderopvangtoeslag.

Totale kosten per uur
Per uur betaalt u (zonder kinderopvangtoeslag) dus ongeveer € 13,- tot € 16,-, onafhankelijk van het aantal kinderen. Maar veel ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag kunt u van bovenstaande tarief per uur aftrekken. Bij een gemiddeld verzamelinkomen van ongeveer €40.000 en recht op kinderopvangtoeslag betaalt u voor 2 kinderen ongeveer € 5,56 (€2,77 per kind) per uur.

Wilt u weten wat u precies aan kinderopvangtoeslag kunt krijgen en hoeveel u dus nog kwijt bent aan de kinderopvang via Oppas voor Jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Voorbeeldberekening.
Via deze link kunt u zelf een berekening maken voor uw situatie. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op!