Regelingen kinderopvang aan huis

 • Komen wij in aanmerking voor kinderopvangtoeslag wanneer wij een nanny aan huis hebben via Oppas voor Jou?
  Oppas voor Jou is een geregistreerd bemiddelingsbureau dat voldoet aan alle eisen die wettelijk gesteld worden aan kinderopvang. Dat betekent dat u via Oppas voor Jou in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag. Er zijn verschillende voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag. Hier leest u er meer over.
 • Wat houdt de regeling ‘Dienstverlening aan Huis’ precies in?
  Wanneer uw nanny bij u thuis werkzaam is, kunt u gebruik maken van de regeling ‘Dienstverlening aan huis’. Hiermee kunt u de nanny tegen een relatief gunstig tarief voor uw kinderen laten zorgen, omdat u geen belastingen en premies betaalt over het loon van uw nanny. Echter, u kunt maximaal 3 dagen per week (ongeacht het aantal uren) dezelfde nanny voor uw kinderen laten zorgen. Wilt u meer dan drie dagen opvang? Dan kan Oppas voor Jou een tweede nanny voor u zoeken, zodat u ook bij deze nanny gebruik kunt maken van de regeling ‘Dienstverlening aan huis’. Hier leest u er meer over.
 • Tot welke leeftijd van een kind bestaat de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag te verkrijgen?
  De regeling voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang aan huis geldt voor kinderen t/m 12 jaar.

De nanny

 • Hoe maken wij afspraken met de nanny over het uurtarief?
  U kunt zelf in overleg met de nanny het uurtarief bespreken, dit moet minimaal het minimumloon zijn. Wij zullen altijd advies geven over het uurtarief dat past bij de leeftijd, werkervaring en opleiding van de nanny, en bij de taken die zij zal uitvoeren.
 • Betalen wij de kosten voor de opvang rechtstreeks aan de nanny?
  Vanaf januari 2010 is het wettelijk verplicht om de geldstromen via het gastouderbureau te laten verlopen. Dit betekent dat u het loon voor de nanny niet zelf hoeft over te maken. U betaalt alle kosten aan Oppas voor Jou en wij betalen vervolgens uw nanny haar loon.
 • Wat is het voordeel van opvang aan huis t.o.v. een kinderdagverblijf?
  Het combineren van werk en gezin kan een hele opgave zijn. ‘s Ochtends begint u vaak met veel gestress aan de dag wanneer u probeert uw kinderen op tijd naar het kinderdagverblijf te brengen. Vervolgens moet u op uw werk altijd rekening houden met de klok en probeert u te bedenken hoe u uw kind op tijd kunt ophalen wanneer de vergadering uit loopt. En dan moet u ook nog boodschappen doen en koken. Bij Oppas voor Jou komt de nanny bij u thuis en neemt zij u de dagelijkse verzorging van uw kinderen uit handen. Geen gehaast meer om uw kinderen op tijd bij het dagverblijf af te leveren, uw kinderen kunnen rustig wakker worden en een hapje eten met de nanny. U kunt rustig naar uw werk en u daar volledig op concentreren, terwijl thuis de dagelijkse gang van zaken draaiende wordt gehouden. De nanny zorgt voor uw kinderen in een voor hen vertrouwde omgeving, waar zij veilig kunnen spelen en opgroeien. Waar uw kind op het kinderdagverblijf in een hokje met nog 7 kindjes probeert te slapen, ligt het met een nanny in huis fijn in zijn eigen bedje.De nanny kan bovendien alvast de boodschappen in huis halen, een wasje draaien en het eten koken. Wanneer u thuis komt hoeft u niet meer na te denken over het huishouden en kunt u uw aandacht helemaal op uw kinderen richten. Met een nanny van Oppas voor Jou in huis heerst er een opgeruimde en ontspannen sfeer in huis, waardoor u meer tijd en energie hebt voor uw kinderen, uzelf en uw partner.